Начин на приготвяне
Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на малки, тънки парчета. Обелете и нарежете лука също. Него - на едри парчета.
Загрейте тиган с олио на котлона. Сложете картофите и лука. Намалете на средна степен пържете/варете до готовност. Трябва да омекнат и не трябва да се зачервяват.
В купа счупете яйцата и разбъркайте с тел. Сложете солта. Извадете картофите от лука, като ги отцедите добре от мазнината. Добавете ги при яйцата. Намачкайте всичко с дървена лъжица.
Излейте олиото от тигана и оставете много малко в него. Изсипете сместа от купата. Изпечете вкусната тортия от двете страни на слаб котлон ( при мен от 1-10 на 4-5 степен), като при обръщането ползвате чиния, по-голяма от диаметъра на тигана.
Извадете и сервирайте класическата испанска тортиля веднага.
Насладете се това страхотно ястие от испанската кухня.