Начин на приготвяне
Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на тънки кръгчета. Запържват се до златисто в силно сгорещено олио. След като станат хрупкави, се обръщат от другата страна. Поставят се върху салфетки, за да се отцедят от излишната мазнина.
Грахът се вари в гореща вода за около 3 минути, като се залива с 4 – 5 с.л. вода. Лукът се нарязва наситно и се изпържва в 4 с.л. от използваното олио, докато се зачерви.
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят нарязаните наситно печени чушки, гъби и копър. Слага се натрошеното сирене, посолява се и се добавят картофите, грахът и изпърженият лук.
Всичко се разбърква добре и се излива в не много загрят тиган с мазнина. Пържи се от всяка страна по 15 минути.