Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки със средна дебелина. Пържат се в силно сгорещена мазнина, докато омекнат леко. Отцеждат се от мазнината и се оставят настрана да се охладят малко.
След като се охладят, се намачкват, но не на пюре. Разбиват се яйцата, посолява се на вкус, добавя се черен пипер, нарязания на ситно лук. Разбърква се, след което се прибавят и картофите, магданозът, царевицата, шунката и гъбите. Всичката смес се разбърква много добре.
Изпича се в дълбок тиган, като при обръщането на тортилята с шунка се използва голяма чиния, такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно.
След като се изпече, готовата тортиля се намазва с масло и се поднася.
Тортиля с шунка и гъби - вкусна испанска рецепта.