Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Крехки свински шишчета на скара

Крехки свински шишчета на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Крехки свински шишчета на скара
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • лук - 3 глави /2 за сока + 1/
  • олио - за напръскване
  • шишчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си свинското месо на парчета. Слагаме ги в подходящ съд и заливаме със студена вода.

След това оставяме свинските късчета да се отцедят добре и наръсваме с черен пипер, червен пипер и малко чубрица.

Добавяме и сока от нарязания и изцеден лук.

Започване да нанизваме свинските шишчета, като слагаме от месото след това лука и така до края на шишчето.

Солим месото непосредствено преди печенето. Напръскваме с олио самото месо, загряваме добре скарата и тогава поставяме.

Печем от всички страни до готовност.

Поднасяме крехките свински шишчета на скара с подходяща салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: