Печени телешки котлети

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Печени телешки котлети2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 4 бр. котлет
  • масло - 60 г
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • шунка - 60 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 3 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • магданоз
  • лимонов сок - 1 с.л
  • хвойна
  • майорана
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съвсем леко начукваме котлетите и ги овкусяваме със смес от лимонов сок и стрити хвойна, майорана, черен пипер и и сол.

Загряваме половината от маслото и запържваме ситно нарязания лук и моркови. Когато зеленчуците омекнат добавяме телешките котлети и ги запържваме от двете страни.

Доливаме малко вода и виното. Върху всеки котлет поставяме по 1 с.л. смес от ситно нарязана шунка, магданоз и галета. Добавяме останалото масло нарязано на кубчета и печем в слаба фурна (на 150 градуса) до омекване на месото и редуциране на соса, около 45 минути.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: