Меденки с овесени ядки

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k9633505
Меденки с овесени ядки
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 4
26/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции12
"Много сполучливи меденки с овесени ядки, чудесни за следобедното, а защо не и за сутрешното кафе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесни меденки се получиха с овесени ядки, но не с месене, а само се бърка с лъжица до гъста смес.

В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се олио, канела, сода за хляб и бакпулвер.

Разбърква се добре и сипваме овесени ядки, брашно от просо и бяло брашно, разбърква се, докато се получи гъста смес.

В тава върху хартия за печене се сипва по 1 с.л. от сместа.

Разпределете на разстояние - при печене се разливат и се получават като големите меденки от магазина.

Печем в загрята фурна 180°C с вентилатор, докато краищата се зачервят леко и отгоре добият леко златист цвят, при мен за 10-12 минути бяха готови.

Изваждаме от фурната и след 3-4 минути се изваждат внимателно, крехки са.

Чудесни меденки с овесени ядки за кафето, успешна импровизация!

Ако си търсите и други рецепти за вкусни и здравословни меденки, разгледайте тези рецепти за меденки без захар или меденки без брашно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: