Начин на приготвяне
Чудесни меденки се получиха с овесени ядки, но не с месене, а само се бърка с лъжица до гъста смес.
В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се олио, канела, сода за хляб и бакпулвер.
Разбърква се добре и сипваме овесени ядки, брашно от просо и бяло брашно, разбърква се, докато се получи гъста смес.
В тава върху хартия за печене се сипва по 1 с.л. от сместа.
Разпределете на разстояние - при печене се разливат и се получават като големите меденки от магазина.
Печем в загрята фурна 180°C с вентилатор, докато краищата се зачервят леко и отгоре добият леко златист цвят, при мен за 10-12 минути бяха готови.
Изваждаме от фурната и след 3-4 минути се изваждат внимателно, крехки са.
Чудесни меденки с овесени ядки за кафето, успешна импровизация!
Ако си търсите и други рецепти за вкусни и здравословни меденки, разгледайте тези рецепти за меденки без захар или меденки без брашно.