Меденки с овесени ядки

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Меденки с овесени ядки
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Много сполучливи меденки с овесени ядки, чудесни за следобедното, а защо не и за сутрешното кафе"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150
  • мед - 1 с.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • овесени ядки - 200 г + 2 с.л.
  • брашно от просо - 100 г
  • брашно - 180 г бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесни меденки се получиха с овесени ядки, но не с месене, а само се бърка с лъжица до гъста смес.

В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се олио, канела, сода за хляб и бакпулвер.

Разбърква се добре и сипваме овесени ядки, брашно от просо и бяло брашно, разбърква се, докато се получи гъста смес.

В тава върху хартия за печене се сипва по 1 с.л. от сместа.

Разпределете на разстояние - при печене се разливат и се получават като големите меденки от магазина.

Печем в загрята фурна 180°C с вентилатор, докато краищата се зачервят леко и отгоре добият леко златист цвят, при мен за 10-12 минути бяха готови.

Изваждаме от фурната и след 3-4 минути се изваждат внимателно, крехки са.

Чудесни меденки с овесени ядки за кафето, успешна импровизация!

Ако си търсите и други рецепти за вкусни и здравословни меденки, разгледайте тези рецепти за меденки без захар или меденки без брашно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: