ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Пролетна агнешка супа

Пролетна агнешка супа

НикиНики
Новак
156
495
2k
24
Пролетна агнешка супа
Снимка: Ники
1 / 2
26/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме агнешките дреболии в тенджера с подсолена вода.

Варим около 15 минути, като припенваме бульона.

След това изваждаме дреболиите, оставяме ги да се охладят и ги нарязваме на ситно.

Прецеждаме бульона и добавяме нарязаните дреболии с ориза.

Овкусяваме със сол. Варим до набъбване на ориза.

Правим си запръжка от нарязания на ситно зелен лук, нарязания морков и половин лъжица брашно.

Сипваме в агнешката супа запръжката.

Правим застройка от киселото мляко и яйцата.

Прибавяме я, като изключим котлона.

Подправяме чорбата с джоджен и черен пипер.

Поднасяме агнешката супа топла!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: