Лимонов кейк с прясно мляко

17/09/2013
Илария
отИларияНовак205
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции14
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 890
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 големи
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • масло - краве, за намазване
  • пудра захар - за поръсване
  • ядки - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта на пухкав крем. Добавете настърганата лимонова кора и изцедения сок, като предварително добре сте измили плода.

Долейте млякото и разбийте с брашното. Отделно разбийте белтъците на пухкав сняг със солта и ги смесете с другата част. Сипете цялата кексова смес в подмазнена и набрашнена тава.

Лимоновият сладкиш се пече в друга тавичка на водна баня с гореща вода за около 30-40 минути на 180 градуса загрята фурна.

Сладкишът поднесете охладен и поръсен ядки по избор и с пудра захар. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар