Издълбани меденки

Издълбани меденки
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Издълбани меденки, които са пълни със сладка изненада - вижте с каква"

Необходими продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 3/3 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • канела - 10 г или микс за меденки
  • мед - 6 с.л.
  • брашно - 600 - 650 г
  • за крема
  • краве масло - 125 г меко
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • смлени орехи - 1 ч.ч.
  • трохи - от издълбаните меденки
  • прясно мляко - 50 - 100 мл
  • за гарниране
  • шоколад - 150 г
  • орехи - едро смлени
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбани меденки - вкусни слепени сладки.

Брашното се пресява. Прави се кладенче и в него се поставят всички продукти за тестото.

Замесва се меко тесто, което се оставя 20 минути да почине.

От него се късат парченца и се оформят топчета с големина на малък орех. Подреждат се в тава, постелена с хартия за печене.

Пекат се медените топчета в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко покафеняване.

Още топли, меденките се издълбават.

Към издълбаните трохи се прибавя мекото краве масло, пудрата захар и смлените орехи. Сместа се обърква и добавя прясното мляко, като трябва да се получи мек крем.

С крема се пълнят издълбаните меденки и се слепват по две.

Шоколадът се разтопява и част от дребните сладки се топват в него, и след това в смлените орехи или кокосовите стърготини.

Да ви е сладко с тези издълбани меденки!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: