Италианска супа

29/11/2012
Дани
отДаниНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 868
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • фасул - бял 400 гр. от консерва зрял
  • вода - 300 мл.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • домати - 400 гр. пасирани
  • риба - тон в зехтин 200 гр., от консерва
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с. л.
  • захар - 1 ч. л.
  • червен пипер - лют (по желание)
  • босилек - пресен (по желание)
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата се запържва ситно нарязан лук и пресованият чесън, докато лукът омекне. Добавят се пасираните домати, водата и натрошеното кубче бульон.

Прибавят се отцеденият и измит с вода боб, намачканата риба тон, нарязан на ситно босилекът и лютият червен пипер и 1 ч. л. захар.

Оставя се да кипване и огънят се намаля на минимум. Ври още малко, след което супата се сваля от огъня.

По желание се гарнира с чеснови крутони и накъсани листа босилек. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

пешев
пешев
03.05.2013 23:39
малко допълнение,че чесъна е повече,запържва се първо той на цели скилидки,които после се изваждат,може да се добави после още ситно нарязан,а с останалите се намазват крутоните:!Поне така се правеше в Наполи:
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв