Италианска супа

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
380
297
29/11/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 011
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • фасул - бял 400 гр. от консерва зрял
  • вода - 300 мл.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • домати - 400 гр. пасирани
  • риба - тон в зехтин 200 гр., от консерва
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с. л.
  • захар - 1 ч. л.
  • червен пипер - лют (по желание)
  • босилек - пресен (по желание)
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата се запържва ситно нарязан лук и пресованият чесън, докато лукът омекне. Добавят се пасираните домати, водата и натрошеното кубче бульон.

Прибавят се отцеденият и измит с вода боб, намачканата риба тон, нарязан на ситно босилекът и лютият червен пипер и 1 ч. л. захар.

Оставя се да кипване и огънят се намаля на минимум. Ври още малко, след което супата се сваля от огъня.

По желание се гарнира с чеснови крутони и накъсани листа босилек.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
пешев
пешев
03.05.2013 23:39
малко допълнение,че чесъна е повече,запържва се първо той на цели скилидки,които после се изваждат,може да се добави после още ситно нарязан,а с останалите се намазват крутоните:!Поне така се правеше в Наполи:
0
0