Италианска супа

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Италианска супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • фасул - бял 400 гр. от консерва зрял
  • вода - 300 мл.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • домати - 400 гр. пасирани
  • риба - тон в зехтин 200 гр., от консерва
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - лют (по желание)
  • босилек - пресен (по желание)
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата се запържва ситно нарязан лук и пресованият чесън, докато лукът омекне. Добавят се пасираните домати, водата и натрошеното кубче бульон.

Прибавят се отцеденият и измит с вода боб, намачканата риба тон, нарязан на ситно босилекът и лютият червен пипер и 1 ч. л. захар.

Оставя се да кипване и огънят се намаля на минимум. Ври още малко, след което супата се сваля от огъня.

По желание се гарнира с чеснови крутони и накъсани листа босилек.

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

пешев
пешев
малко допълнение,че чесъна е повече,запържва се първо той на цели скилидки,които после се изваждат,може да се добави после още ситно нарязан,а с останалите се намазват крутоните:!Поне така се правеше в Наполи:
03.05.2013 23:39