Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Италианска супа с кренвирши, боб и пармиджано

Италианска супа с кренвирши, боб и пармиджано

Италианска супа с кренвирши, боб и пармиджано1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • кренвирши - 200 г къси
  • боб - 600 г от консерва, бял
  • домати - 300 г пресни, смлени или от консерва със сока
  • спанак - 150 г
  • лук - 2 неголеми глави, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • макарони - 175 г дребни
  • пармезан - настъргано, за поръсване
  • пилешки бульон - 900 мл
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете голяма тенджера на среден огън, сложете в нея обелените и едро нарязани кренвирши и ги пържете в половината зехтин, разбърквайки ги, докато се зачервят, след което ги прехвърлете с решетъчна лъжица в купичка.

Намалете огъня, налейте в тенджерата останалия зехтин, запържете в него наситнения лук до златисто, добавете скълцания чесън и пържете още 1 мин.

Сипете смлените домати заедно със сока им, разбъркайте, налейте бульона и 450 мл вода, кипнете супата на силен огън, после го намалете, захлупете тенджерата и варете супата 20-25 мин.

Върнете кренвиршите в супата, сипете отцедения сварен боб, разбъркайте и когато отново заври, добавете предварително сварените макарони и спанака, почистен и нарязан на ивички с ширина 3 см, и след като кипне, я поръсете с настърганото пармиджано и я поднесете с препечени филийки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: