Пълнени постни патладжани

Аника ВойтАника Войт
Чирак
151
488
1k
16
21/08/2020
"Идея за постно ястия от пълнени патладжани, което предлагаме да включите в менюто си "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо181
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусни патладжани с ориз за любителите на постни ястия.

Накиснете ориза във вода няколко часа преди да започнете да го готвите.

Предварително измитите патладжани разрежете на половинки. Намажете ги добре със зехтин и подредете в тавичка. Добре би било тавичката да е застлана и с хартия за печене, за да не залепнат зелечуците. Сложете патладжаните да се пекат в предварително зягрята фурна на 200 градуса за около 20 мин от едната страна, а след това ги обърнете и изпечете от другата страна.

Докато патладжаните се пекат, си подгответе и плънката.

Лук се нарязва на ситно и се задушава в мазнина. Към него се добавя и настъргания моркови. Щом зеленчуците поомекнат, идва ред на гъбите, чесъна и подправките. Разбъркайте добре и добавете ориза и две води чаши с вода. Гответе до сготвянето на ориза. Ако се нуждаете от още вода, долейте.

Извадете от фурната печените патладжани и с лъжица леко издълбайте в средата, за да се образува лодка. Отстранете част от зеленчука, добавете към ориза.

Напълнете патладжаните с няколко лъжици от плънката, а отгоре наредете резени домати. Върнете ги обратно във фурната за още 20 мин.

Може да поръсите пълнени постни патладжани и с малко скълцан магданоз.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар