ezine.bg»Рецепти»Баница»Турска баница с кашкавал

Турска баница с кашкавал

Турска баница с кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
17/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Хайде на турската баница с кашкавал, нападайте, докато е топла"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Смесваме в купа разбити яйца, в киселото мляко се разбива сода да шупне и добавяме при яйцата.

Кашкавалът се рендосва на едро ренде, аз добавих и натрошено сирене за по-богат вкус.

Взема се една кора, поръсваме с олио, отгоре слагаме втора кора и намазваме с 2-3 с.л. яйчена смес.

Поръсваме с настърган кашкавал, малко сирене и навиваме на рула.

Така се оформят и останалите кори, нареждат се в широка тава, нарязваме баницата на парчета с големина по избор. От останалата смес, смесена с малко олио, се намазва отгоре и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Изважда се и покриваме с кърпа за 5 минути, за да е мека коричката. Добър апетит!

Турската баница с кашкавал е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: