Начин на приготвяне
Овкусяваме каймата с подправки, яйцето и добавяме измития и почистен ориз. Оставяме да престои 30-40 минути.
В тенджера сгорещяваме олио. Добавяме нарязания на ситно лук, настъргания морков.
Задушаваме за около 5 минути. Добавяме нарязания на ситно домат и подправките по избор. Задушаваме още 5-6 минути. Добавяме вода.
Започваме с най-забавната част от готвенето на супата, подготовката на топчетата. В купичка си сипваме малко оцет, а в чиния брашно.
Намокряме ръцете с оцета, взимаме малка част от каймата, оформяме топчета и овалваме в брашното. След като водата заври, добавяме готовите топчета.
Прибавяме фидето. Варим до готовност. Накрая поръсваме с нарязания на ситно магданоз и сервираме супата топчета топла.
Класическата супа топчета без застройка е много вкусна.