ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с патладжан и орехи

Разядка с патладжан и орехи

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2047571k2401
Разядка с патладжан и орехи
Снимка: Аника Войт
16/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 кг
  • сусамов тахан - 4 с.л.
  • орехи - 7 с.л. смлени
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • зехтин - 40 мл Екстра върджин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе патладжаните за печене.

Измийте ги, отцедете ги в гевгир и ги надупчете на няколко пъти с вилица.

Сложете ги в предварително зягрята фурна на 180 градуса (по възможност с вентилатор) за около 40 минути.

След това ги сложете в съд с капак да се задушат.

Обелете патладжаните и ги нарежете на парчета.

Към тях добавете сусама, орехите и зехтина. Подправете със сол и черен пипер на вкус и счуканите скилидки чесън.

Пасирайте вкусната патладжанена разядка с пасатор до еднородна смес.

Поднесете разядката с патладжан и орехи с украса по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: