Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки медальони с вино

Телешки медальони с вино

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Телешки медальони с вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Знаете ли коя е най-подходящата гарнитура за тези телешки медальони с вино или са си съвършени и така?"

Необходими продукти

  • телешки медальони - 600 г бут
  • шунка - 100 г
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • масло - 30 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 14 - 16 главички арпаджик
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на телешки медальони, леко ги начукваме. Сгорещяваме маслото и изпържваме арпаджика до златисто.

Когато лукчетата омекнат ги изваждаме и в същата мазнина изпържваме телешките медальони до готовност.

Заливаме ги с бяло вино, подправяме със сол и черен пипер и задушаваме на тих огън около 10 минути.

Добавяме запържените лукчета и шунката, нарязана на кубчета и задушаваме до омекване на месото.

Много фини и уханни телешки медальони с вино!

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: