Пържени банички с турски кори

14/08/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусни, лесни и хрупкави пържени банички с турски кори се получиха. В купа се смесва натрошено сирене, извара и нарязан магданоз и се разбърква добре.

Кората се срязва на две половини, а всяка част нарязваме на 4 триъгълника.

В широката част се поставя част от плънката като лента и се навива на рулце, а краищата от двете страни леко се подгъват навътре. Връхчето се намазва с вода и се залепва за баничката.

Първо се оформят всичките 8 рулца, после се загрява олио в тиган и пържим до златисто от двете страни.

Изваждаме баничките върху салфетка да попие мазнината. Много вкусни за похапване по всяко време!

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
14.08.2020 12:04
Чудесни са... много са ми любими
0
0