Патладжан Ветрило с три вида сирена

13/08/2020
"Опитахте ли вече патладжаненото ветрило с 3 вида сирена "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на филийки почти до основата, посоляват се и се оставят да се отцедят за 30 минути, след което се измиват.

Нареждат се в намазана със зехтин тавичка и леко се притискат в основата, за да се образува ветрило.

Всеки патладжан се запълва между филийките с резен домат, сирене, моцарела, чесън и магданоз.

Поливат се с тънка струйка хубав зехтин. В тавичката се слага много малко вода (колкото да покрие дъното ѝ).

Патладжаните Ветрило с три вида сирена се пекат под фолио в предварително загрята на 200 градуса фурна за около час.

След което фолиото се маха, пълнените патладжани се поръсват с кашкавал и се допичат за още 10-15 минути.

Овална керамична тава за ценители-9%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
13.08.2020 17:16
Вкусна комбинаия!
0
0