Вкусна ананасова торта

хайриехайриеНовак1
13/09/2013
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 906
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 175 г краве
  • захар - 115 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 115 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимони - 2 ч.л. настъргана лимонова кора
  • бисквити - 225 г джинджифилови, начупени
  • сметана - 500г сладка
  • ракия - 2 с.л. черешова (може и сок от череши)
  • ананас - 225 г пресен + ананасови резенчета за декорация
  • кокос - 115 г кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Загрявате фурната на 200 С. Намазва се с масло форма за руло и тортена форма с диаметър 20 см. В купа се разбиват на пяна 50 г масло със захарта, яйцата, брашното, бакпулверът и лимоновата кора. Сместа се изсипва във формата и се пече 10-12 минути до златисто кафяво.

2. Останалото масло се разбива добре в малка тенджерка и се разбърква добре с бисквитите (ако не намерите джинджифилови, може и с обикновени). Сместа се изсипва равномерно на дъното на тортената форма.

3. Изпечения блат се обръща на лист хартия и се поръсва със захар.

4. За пълнежа се разбива половината сметана, добавя се ананасът, нарязан на ситно. Сместа се намазва равномерно на изпечения блат. Блата се реже на 4 дълги ивици.

5. Ивиците се навиват на руло и се нареждат така, че кръглата форма да се изпълни изцяло (подобно охлюв). Оставя се за 15 минути на студено.

6. Тортата се изважда от формата и се поставя в чиния. Останалата сметана се нанася отгоре с шприц( ако нямате, може и с плоска лъжица).

Поръсва се с предварително изпечените кокосови стърготини. Тортата се аранжира с парченца пресен ананас, може да добавите и настъргани бисквити или орехи.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар