Начин на приготвяне
В купа поставяме захарта, заедно с яйцата, и с помощта на миксер разбиваме.
След това добавяме маслото, което предварително сме разтопили.
Към тази смес добавяме прясното мляко и отново разбиваме.
Пресяваме двата вида брашно, заедно с бакпулвера.
Малко по малко започваме да добавяме сухата смес към течната смес до получаване на хомогенна смес.
Аз пасирах сладкото от смокини и ги добавих към сместа. Разбърква се добре.
Пълним формичките за мъфини на 3/4 от обема им, тъй като по време на печене домашните мъфини се надигат.
Поставяме мъфините със сладко в предварително загрята на 170 градуса за около 20-25 минути.
Изчакваме да изстинат и хапваме с наслада мъфините с лимец и сладко от смокини.