Домашен пържен начо чипс

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
214
530
218
47
5
08/08/2020
"Най-уютните вечери у дома се прекарват с домашен начо чипс в ръка "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • пшенично брашно - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - 250 мл топла
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа изсипваме царевичното и пшеничното брашно, добавяме подправките и разбъркваме добре.

Накрая, малко по малко, прибавяме зехтина, водата и замесваме твърдо тесто.

Накъсваме тестото на малки топки и всяка топка разточваме на тънка кора.

Набождаме корите с вилица и нарязваме на триъгълници.

Пържим домашните начос в сгорещено олио за около 1-2 минути от всяка страна.

Готовият домашен пържен начо чипс слагаме върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.

Страхотно мезе за бира с приятели!

Практична перфорирана дъска за рязане 27 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична перфорирана дъска за рязане 27 см
6.49 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Едно от най-необходимите кухненски пособия е дъската за рязане. Изберете нашата, за да получите удобство, качество и комфорт. Дъската за рязане е перфорирана за по-лесно отстраняване на излишните течности при обработването на продуктите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар