Ezine.bg»Рецепти»Снакс»Начос»Домашен пържен начо чипс

Домашен пържен начо чипс

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Домашен пържен начо чипс2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Най-уютните вечери у дома се прекарват с домашен начо чипс в ръка"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • пшенично брашно - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - 250 мл топла
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа изсипваме царевичното и пшеничното брашно, добавяме подправките и разбъркваме добре.

Накрая, малко по малко, прибавяме зехтина, водата и замесваме твърдо тесто.

Накъсваме тестото на малки топки и всяка топка разточваме на тънка кора.

Набождаме корите с вилица и нарязваме на триъгълници.

Пържим домашните начос в сгорещено олио за около 1-2 минути от всяка страна.

Готовият домашен пържен начо чипс слагаме върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.

Страхотно мезе за бира с приятели!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
С тези мерки и количества се получава рядка каша, а не твърдо тесто…, Моля,коригирайте ги!
17.06.2023 20:33
1