Млечна баница по селски

04/08/2020
"Селска млечна баница, на която се наслаждаваме всеки път и не ни омръзва "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо509
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се натрошава. В купа се разбиват яйцата с прясно мляко, олио, щипка сол, бакпулвера.

Взема се една кора, поръсва се с малко сирене и се нагъва като хармоника, нарежда се в намаслена правоъгълна тава. Така се нареждат всички кори докато се напълни тавата.

С нож се нарязва на части и заливаме с млечната заливка. Тръскаме тавата да попие и отдолу, а отгоре нарязваме парчета студено масло.

Печем млечната баница в загрята фурна 180 градуса докато се зачерви, при мен за 30 минути с вентилатор.

Изважда се, покриваме с кърпа за 10 минути. Млечната баница по селски е готова.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар