Ezine.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Постни мини щрудели

Постни мини щрудели

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Постни мини щрудели
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Разкошни постни мини щрудели, с които да почерпите гости и близки"

Необходими продукти

  • кори за баница - 200 г (турски триъгълни)
  • ябълки - 2 бр.
  • кафява захар - 4 с.л.
  • локум - 1/2 кутия
  • орехи - 50 г
  • сушени червени боровинки - 50 г
  • лимони - 1/4 сок, прясно изцеден
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете локума на дребни кубчета.

Настържете ябълките на едро ренде. Изцедете сока на 1/4 лимон, прибавете го към ябълките и разбъркайте. Лимоновият сок няма да позволи на ябълките да потъмнеят.

Към настърганите ябълки добавете локума, орехите (предварително нарязани), сушените боровинки и 3 с.л. кафява захар. Разбъркайте всичко добре. По желание може да добавите и малко канела.

Вземете една от корите и намажете с малко олио. В широката част сложете по една лъжица от плънката. Прегънете външните крайчета навътре и навийте на пуричка.

Застелете тава с хартия за печене и наредете щруделите на разстояние един от друг.

С четка ги намажете с олио и поръсете с кафява захар.

Сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 25-30 минути.

Получиха се много вкусни и хрупкави постни мини щрудели.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: