Начин на приготвяне
Нарежете локума на дребни кубчета.
Настържете ябълките на едро ренде. Изцедете сока на 1/4 лимон, прибавете го към ябълките и разбъркайте. Лимоновият сок няма да позволи на ябълките да потъмнеят.
Към настърганите ябълки добавете локума, орехите (предварително нарязани), сушените боровинки и 3 с.л. кафява захар. Разбъркайте всичко добре. По желание може да добавите и малко канела.
Вземете една от корите и намажете с малко олио. В широката част сложете по една лъжица от плънката. Прегънете външните крайчета навътре и навийте на пуричка.
Застелете тава с хартия за печене и наредете щруделите на разстояние един от друг.
С четка ги намажете с олио и поръсете с кафява захар.
Сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 25-30 минути.
Получиха се много вкусни и хрупкави постни мини щрудели.
Да ви е сладко!