Постни мини щрудели

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
58
295
2k
15
01/08/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете локума на дребни кубчета.

Настържете ябълките на едро ренде. Изцедете сока на 1/4 лимон, прибавете го към ябълките и разбъркайте. Лимоновият сок няма да позволи на ябълките да потъмнеят.

Към настърганите ябълки добавете локума, орехите (предварително нарязани), сушените боровинки и 3 с.л. кафява захар. Разбъркайте всичко добре. По желание може да добавите и малко канела.

Вземете една от корите и намажете с малко олио. В широката част сложете по една лъжица от плънката. Прегънете външните крайчета навътре и навийте на пуричка.

Застелете тава с хартия за печене и наредете щруделите на разстояние един от друг.

С четка ги намажете с олио и поръсете с кафява захар.

Сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 25-30 минути.

Получиха се много вкусни и хрупкави постни мини щрудели.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар