ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Сарми»Мързеливи сарми в гювеч

Мързеливи сарми в гювеч

Мързеливи сарми в гювеч
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
31/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Лесни сарми за мързеливи готвачи"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 буркан
  • ориз - 1 ч.ч
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • червен пипер
  • вода - 6 ч.ч.
  • За соса
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и моркова. Нарежете ги на дребно. Запържете в тенджера под налягане.

Добавете каймата. Пържете, докато стане на трохи. Сложете ориза, киселото зеле, а след 5 минути и червения пипер.

Налейте водата и добавете подправките. Затворете и варете 15 минути.

Отворете и прехвърлете в гювеч. Разбийте яйцата с киселото мляко. Сложете ги в гювеча( ако е изврял сосът, налейте малко вода).

Разбъркайте и поставете сармите в студена фурна на 250 градуса, докато заври. Намалете на 200' и печете 15- 20 минути. Извадете и поръсете с магданоз.

Мързеливите сарми в гювеч са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: