ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Пиле със зеленчуци на тиган по китайски

Пиле със зеленчуци на тиган по китайски

НикиНики
Новак
158
501
2k
25
Пиле със зеленчуци на тиган по китайски
Снимка: Ники
1 / 2
29/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции2
"Любимото пиле по китайски със зеленчуци"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчето и го поставяме в купа, овкусяваме със соевия сос и лимоновия сок.

През това време си подготвяме зеленчуците. Нарязваме си лука, морковите и пиперките на ивички, гъбите на колелца.

В дълбок тиган на силен котлон си загряваме маслото със зехтина. Пържим пилешкото за около 2-3 минути при непрекъснато бъркане. Добавяме гъбите и пържим докато покафенеят.

Добавяме чесъна, лука и морковите. Пържим 4-5 мин. Накрая добавяме пиперките, пържим още 1-2 минути.

Зеленчуците трябва да останат твърди и хрупкави. Сервираме поръсено със сусамово семе.

Пилето със зеленчуци на тиган по китайски е готово.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: