ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Пиле със зеленчуци на тиган по китайски

Пиле със зеленчуци на тиган по китайски

НикиНики
Новак
2187303k162
Пиле със зеленчуци на тиган по китайски
Снимка: Ники
1 / 2
29/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Любимото пиле по китайски със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • соев сос - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • пресни гъби - 150 г
  • чушки - 2 бр. (червена и зелена)
  • лук - 1 малка глава
  • сол - 1 щипка
  • сусамово семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчето и го поставяме в купа, овкусяваме със соевия сос и лимоновия сок.

През това време си подготвяме зеленчуците. Нарязваме си лука, морковите и пиперките на ивички, гъбите на колелца.

В дълбок тиган на силен котлон си загряваме маслото със зехтина. Пържим пилешкото за около 2-3 минути при непрекъснато бъркане. Добавяме гъбите и пържим докато покафенеят.

Добавяме чесъна, лука и морковите. Пържим 4-5 мин. Накрая добавяме пиперките, пържим още 1-2 минути.

Зеленчуците трябва да останат твърди и хрупкави. Сервираме поръсено със сусамово семе.

Пилето със зеленчуци на тиган по китайски е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: