Начин на приготвяне
Нарязваме месото на кубчето и го поставяме в купа, овкусяваме със соевия сос и лимоновия сок.
През това време си подготвяме зеленчуците. Нарязваме си лука, морковите и пиперките на ивички, гъбите на колелца.
В дълбок тиган на силен котлон си загряваме маслото със зехтина. Пържим пилешкото за около 2-3 минути при непрекъснато бъркане. Добавяме гъбите и пържим докато покафенеят.
Добавяме чесъна, лука и морковите. Пържим 4-5 мин. Накрая добавяме пиперките, пържим още 1-2 минути.
Зеленчуците трябва да останат твърди и хрупкави. Сервираме поръсено със сусамово семе.
Пилето със зеленчуци на тиган по китайски е готово.