Пиле със зеленчуци на тиган по китайски

НикиНики
Новак
64
187
517
2
29/07/2020
"Любимото пиле по китайски със зеленчуци "
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 291
  • Преглеждания за месеца1013
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчето и го поставяме в купа, овкусяваме със соевия сос и лимоновия сок.

През това време си подготвяме зеленчуците. Нарязваме си лука, морковите и пиперките на ивички, гъбите на колелца.

В дълбок тиган на силен котлон си загряваме маслото със зехтина. Пържим пилешкото за около 2-3 минути при непрекъснато бъркане. Добавяме гъбите и пържим докато покафенеят.

Добавяме чесъна, лука и морковите. Пържим 4-5 мин. Накрая добавяме пиперките, пържим още 1-2 минути.

Зеленчуците трябва да останат твърди и хрупкави. Сервираме поръсено със сусамово семе.

Пилето със зеленчуци на тиган по китайски е готово.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар