Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки свински медальони

Крехки свински медальони

Крехки свински медальони
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Вие измислете гарнитурата, от нас имате основното - крехки свински медальони"

Необходими продукти

  • свинско бонфиле - 500 г
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 1/2 кутийка
  • масло - 2 бучки
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на медальони. Поръсете със сол и черен пипер. В тиган разтопете кравето масло (едната бучка) и запечатайте месото от двете страни.

Налейте бирата и прехвърлете в тенджера под налягане. Затворете я и варете половин час.

В същия тиган сложете останалото краве масло. Обелете гъбите и нарежете на филийки. Запържете ги до златисто.

Добавете брашното и след като промени цвета си налейте малко вода. Изчакайте да заври и ако ви стори гъсто налейте още малко.

Подправете със сол и черен пипер. Варете 10 минути и изключете. Сервирайте вашите медальони в голяма чиния и превъзходния сос към тях.

Крехките свински медальони са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: