Начин на приготвяне
Талиатели с гъби - семпло, но много вкусно ястие без месо.
В дълбок тиган се загрява краве маслото и в него се запържват ситно нарязаният чесън и лук Шалот.
След като омекнат, към тях се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби. Овкусяват се с малко сол, разбъркват се периодично и след като омекнат се прибавя сметаната.
Сосът се разбърква, като малко преди завиране, се прибавят синьото сирене на парченца и настърганият Чедър.
Сосът се овкусява със сол, смлян черен пипер и листенца прясна мащерка. Прясната паста се слага да се вари в подсолена вода за около 3- 4 минути.
След като се свари, се отцежда и полива с приготвеният сос. Готовите талиатели се сервират, поръсени с настърган Пармезан и прясна мащерка.