Начин на приготвяне
Вкусна супа, напомняща на курбан чорба.
Първо трябва да си подготвим месото, като го измием много добре.
В тенджера (можем да ползваме и тенджера под налягане) поставяме месото и наливаме вода, колкото да покрие месото,
Поръсваме със сол и поставяме на котлона.
Ако варим в обикновена тенджера, премахваме пяната с помощта на решетъчна лъжица, ако варим под налягане, изключваме и премахваме.
Варенето продължава половин час.
Месото варим с кокала, а след като извадим, го накъсваме на парчета.
В съд запържваме зеленчуците, които предварително сме нарязали на дребно и към тях добавяме и от прецедения бульон.
Добавяме фидето, подправките, прибавяме и месото като оставяме да се вари на тих огън.
Когато стане фидето, отстраняваме от котлона.
Приготвяме си застройката за агнешката супа, като слагаме в съд киселото мляко, жълтъка и брашното и ги разбъркваме с тел или вилица.
Към застройката сипваме от супата и разбъркваме добре.
Изливаме застройката при агнешката супа със зеленчуци и изчакваме да заври.
Когато е завряла, премахваме от котлона и сервираме с люта чушка, чесън и оцет.
Ако обичате агнешка шкембе чорба, и Агнешката супа на бай Данчо ще ви допадне.
Коментари