Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Агнешката супа на бай Данчо

Агнешката супа на бай Данчо

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Агнешката супа на бай Данчо
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
22/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"От агнешката супа на бай Данчо всеки иска да опита"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 г с кокал
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • фиде - шепа
  • застройка
  • кисело мляко - 1/2 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • люти чушки - смляна
  • чесън
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна супа, напомняща на курбан чорба.

Първо трябва да си подготвим месото, като го измием много добре.

В тенджера (можем да ползваме и тенджера под налягане) поставяме месото и наливаме вода, колкото да покрие месото,

Поръсваме със сол и поставяме на котлона.

Ако варим в обикновена тенджера, премахваме пяната с помощта на решетъчна лъжица, ако варим под налягане, изключваме и премахваме.

Варенето продължава половин час.

Месото варим с кокала, а след като извадим, го накъсваме на парчета.

В съд запържваме зеленчуците, които предварително сме нарязали на дребно и към тях добавяме и от прецедения бульон.

Добавяме фидето, подправките, прибавяме и месото като оставяме да се вари на тих огън.

Когато стане фидето, отстраняваме от котлона.

Приготвяме си застройката за агнешката супа, като слагаме в съд киселото мляко, жълтъка и брашното и ги разбъркваме с тел или вилица.

Към застройката сипваме от супата и разбъркваме добре.

Изливаме застройката при агнешката супа със зеленчуци и изчакваме да заври.

Когато е завряла, премахваме от котлона и сервираме с люта чушка, чесън и оцет.

Ако обичате агнешка шкембе чорба, и Агнешката супа на бай Данчо ще ви допадне.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: