Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Пияната кавърма на бай Данчо

Пияната кавърма на бай Данчо

Пияната кавърма на бай Данчо
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кавърмата на бай Данчо изобщо не е за подценяване"

Необходими продукти

  • червени чушки - 3 - 4 бр.
  • свинско месо - 600 грама
  • гъби - 150 грама
  • домати - 5 бр. от консерва
  • праз - 2 стръка
  • маслини - 10 - 15 броя
  • червено вино - 50 мл
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кубчета свинското и го запържете в загрято олио. Когато побелее, добавете нарязаните чушки и лук.

Гответе няколко минути и прибавете нарязаните домати и гъби. Сипете виното и овкусете с подправки по ваш избор.

Гответе кавърмата на бавен огън до изпаряване на течността. Накрая добавете маслините и след няколко минути свалете от огъня.

Поръсете с нарязан пресен магданоз и сервирайте топла.

Пияната кавърма на бай Данчо е чудна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: