Имамбаялдъ в глинен гювеч

20/07/2020
"Имамбаялдъ в глинен гювеч - насладете се "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 380
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се почистват от дръжките и се разрязват по дължина. Посоляват се и се оставят за 30 минути, да се отцеди горчивината им.

Измиват се отново и се издълбават с лъжица.

Изпържват се от двете страни в сгорещено олио. Изваждат се и се подреждат в глинен гювеч.

В олиото се запържват лук, нарязан на полумесеци, чесън и нарязаният на дребно морков. Изваждат се.

В същата мазнина се запържват нарязаната вътрешност на патладжана и чушката. Добавят се обелените и нарязани на дребно домати. След като се изпари течността, се прибавят към лука.

Сместа се посолява и прибавят магданоза, целината и черния пипер.

Патладжаните се напълват с получената вкусна смес. Заливат се с малко вода.

Гювечът с патладжани се поставя в студена фурна, като фурната се пуска на 180 градуса.

Имамбаялдъ се запича около 20 минути.

Приятен апетит с Имамбаялдъ в глинен гювеч.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар