Пиле с макарони

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пиле с макарони2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр. около 1 кг
  • масло - 100 г
  • лук - 2 глави
  • магданоз
  • червен пипер
  • макарони - 500 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните с подсолена вода, отцедете ги и им сложете 1/4 от маслото.

Нарежете пилешкото месо на порции. Задушете в 30 г масло и подсолена вода до омекване на месото. В отделен съд запържваме ситно нарязания лук в остатъка от маслото. Сложете и ситно нарязания магданоз.

Когато месото омекне, го подреждаме в дълбока тавичка, добавяме макароните, задушения лук, заедно с мазнината. Овкусяване със сол и червен пипер и запичаме в загрята до 180 градуса фурна за 25-30 минути.

Накрая може да поръсите с настърган кашкавал готовите макарони на фурна.

Уникално вкусно ястие от пиле с макарони!

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: