Ezine.bg»Рецепти»Риба»Шаран с черен пипер

Шаран с черен пипер

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Шаран с черен пипер2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Най-строго пазената рецепта за шаран вече е разкрита, подробности четете в текста"

Необходими продукти

  • шаран - 4 порции по 200 г
  • оцет - 1 1/2 с.л.
  • моркови - 150 г
  • целина - 150 г
  • лук - 150 г
  • червено вино - 100 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка
  • дафинови листа - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме оцета с 600 мл вода, добавяме черния пипер, малко мащерка, дафиновия лист и пресования чесън и кипваме. Варим сместа около 30 минути на тих огън.

Прецеждаме бульона и го връщаме на котлона да кипне повторно. Прибавяме ситно нарязания лук и червеното вино. Пускаме и ситно нарязаните моркови и целина и варим до омекване на зеленчуците.

Прибавяме и порциите шаран, осоляваме на вкус и сипваме сока от 1/2 лимон. Варим ястието още 15 минути и поднасяме с гарнитура задушени картофи.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: