ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Класически пълнени патладжани

Класически пълнени патладжани

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6082k312k
Класически пълнени патладжани
11/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовените и издълбани патладжани посолете и след около 1 час ги изплакнете и подсушете.

Попарете ги във вряща солена вода и ги напълнете с плънка от кайма, настърган лук, подправки на вкус и лъжичка оцет. Може да добавите в плънката и малко галета.

Сложете пълнените патладжани да се пържат в сгорещена мазнина. Отделно изпържете 2-3 глави лук и ги добавете върху патладжаните. Добре е всичко да става в голям съд.

С лука добавете и 1-2 нарязания ситно домата, още малко черен пипер, червен пипер и магданоз.

Долейте малко вода и доварете ястието от класически пълнени патладжани на тих огън. Накрая го застройте с яйцата и киселото мляко.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: