Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени вратни пържоли с бира

Задушени вратни пържоли с бира

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Задушени вратни пържоли с бира
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Чудни задушени вратни пържолки за една уютна вечер у дома"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 5 бр. вратни около 800 г
  • гъби - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • бира - 150 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • къри
  • лют пипер - на люспи
  • балканска ръсеница
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете вратните пържоли с всички подправки и сол на вкус.

Прибавете към тях соевия сос и зехтина и разбъркайте добре. Покрийте със стреч фолио и сложете в хладилник за един час.

Почистете и нарежете лука на полумесеци, а морковите - на едри парчета.

Гъбите оставете цели, а ако са по-големи, нарежете на половинки.

Намажете тава с малко олио и наредете пържолите. Върху тях сложете нарязаните зеленчуци.

Прибавете бирата и покрийте тавата с алуминиево фолио.

Сложете да се пекат в добре загрята фурна на 220 градуса за един час.

След това махнете фолиото и върнете във фурната за още 20 минути, за да се запекат.

Сервирайте задушените вратни пържоли с бира топли, поляти със соса, който се е получил при печенето, с чаша бира или вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: