Начин на приготвяне
Сложете каймата е купа, добавете много ситно нарязания лук, накиснатата и изцедена от водата филия хляб, едно яйце.
Овкусете с щипка черен пипер, щипка магданоз и щипка кимион. Омесете каймата и направете малки кюфтенца. Изпържете ги в сгорещено олио.
Извадете кюфтенцата на салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
Нарежете гъбите. Сложете ги в тенджерка с бучка краве масло, посолете и захлупете съда. Задушете за 10 мин.
Ако е необходимо, добавете 2-3 с.л. топла вода. В тиган запържете 2 с.л. брашно.
Налейте около 150-200 мл топла вода. Овкусете със сол, черен пипер и щипка индийско орехче.
Бъркате соса до сгъстяване. Прибавете гъбите и лимоновия сок.
Оставете още 4 мин върху огъня. В чинии наредете порциите кюфтенца и залейте с гъбения сос.
Свинските кюфтенца с гъбен сос са много вкусно ястие, поднесено върху картофено пюре!
Да ви е сладко!