Солен вегетариански пай със зеленчуци

21/06/2020
"Този солен пай със зеленчуци изглежда наистина величествено, не мислите ли "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грахът се слага в тенджерка. Вари се до готовност.

Брашното се пресява в голяма купа. Прави се кладенче. Добавят се бакпулверът и солта.

Добавят се олиото и водата и постепенно се замесва тесто с лъжица. Тестото се доомесва на плот с ръце. Подготвя се намазнена тавичка.

Тестото се разточва малко по-голямо от тавата, така че да остане тесто и за стените. Слага се в тавата.

Патладжанът се измива и нарязва на кубчета. Морковите се обелват и измиват. Настъргват се.

В тиган се слага маслото да загрее. Добавят се патладжанът и морковите. Задушават се. Чесънът се обелва и се нарязва на филийки.

Добавя се леко да се запържи. Отстранява се от котлона.

В голяма купа се разбиват яйцата. Зеленият лук се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Добавя се към яйцата, както и останалите задушени зеленчуци и грахът.

Овчето сирене се натрошава на едро. Овкусява се със сол и черен пипер, като солта се съобразява спрямо солеността на сиренето. Разбърква се.

Фурната се загрява на 180 градуса с вентилатор. Цялата плънка се разпределя във вече разстлания блат, като стените на соления пай леко ще падат върху плънката.

Печете вегетарианското ястие се до готовност.

Соленият вегетариански пай със зеленчуци е готов да го опитате.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар