Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Печен свински черен дроб на скара

Печен свински черен дроб на скара

Печен свински черен дроб на скара4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Печеният свински черен дроб на скара е чудесно бирено мезе за приятна компания!"

Необходими продукти

  • свински дроб - 500 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • подправка за барбекю - Пикантина
  • черен пипер
  • сол
  • кориандър - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разкошен дроб на скара, който никой не може да подмине с просто око. Ето как го приготвяме:

Дроба се нарязва на парчета с дебелина 1 см.

Слага се в купа или кутия с капак. Прибавят се подправките и се налива млякото.

Обърква се и се остава в хладилника за една нощ.

На сутринта маринованото свинско се излива соса и се отцежда в гевгир.

Омазнява се с олиото и се пече на загрята скара. Свинският дроб се соли, когато се изпече.

Печеният свински черен дроб на скара е чудесно бирено мезе за приятна компания!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Софи Б.
Софи Б.
Много апетитно!
15.06.2020 09:03
1