ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Пролетен ягодов тарт

Пролетен ягодов тарт

Пролетен ягодов тарт
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
13/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
"Превръщаме всеки ден в празник с най-вкусния ягодов тарт, който някога сме опитвали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашното, захарта, солта, жълтъка, настърганата кора на лимона, и нарязаното на кубчета студено масло.

Замесва се тесто и ако необходимо, се добавят 2-3 с.л. студена вода. Тестото не трябва да е лепнещо. Завива се в стреч фолио и се поставя в хладилник за 1 час.

Жълтъците за крема се смесват със захарта, нишестето и прясното мляко. Сварява се крем. Ароматизира се с ванилията. Крема се оставя да изстине.

2/3 от тестото се разточва на кръг. Разполага се във форма за тарт с размер 26 сантиметра. Дъното се надупчва с вилица. Пече се 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

На дъното на нашия прекрасен тарт разполагаме крема. Плодовете се смесват и към тях се прибавят захарта и нишестето. Разбъркват се и се поставят върху крема.

Останалото тесто се разточва и от него се изрязват лентички и цветенца, които се нареждат отстрани на плодовия тарт. Украсата се намазва с жълтък.

Ароматният ягодов тарт се пече 40 минути в предварително загряла фурна на 180 градуса.

Оставя се да изстине напълно във формата и тогава се изважда.

Да ви е сладко с този очарователен пролетен ягодов тарт!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: