Начин на приготвяне
За тези пълнени чушки с булгур морковът се обелва и измива. Настъргва се на едро ренде.
В по-широка касерола се слага олио да загрее. Добавят се настъргания морков и каймата, за да се запържат, като каймата се раздробява на ситно.
Добавя се булгурът. Добавя се пилешкият бульон.
Котлонът се намаля и се оставя да къкри до готовност на булгура. Овкусява се с чубрица, черен пипер и сол.
Зеленият лук се почиства, измива и нарязва на ситно. Когато булгурът е готов, се добавя и се разбърква. Оставя се да се охлади, докато се подготвят чушките. Измиват се.
Изтърбушват се и се почистват от семките. Пълнят се с готовата плънка и се нареждат в малка тавичка.
Ако остане от пълнежа, се разпределя по дъното на тавата и отгоре се нареждат вкусните пълнени чушки.
В тавата се слага малко вода. Пече се до изпичане на чушките и от 2-те страни.
Пълнените зелени чушки с булгур са хем вкусни, хем здравословни. Добър апетит.