Начин на приготвяне
В дълбок тиган със загрято олио се пускат почистените и нарязани на филийки скилидки чесън. Към тях се прибавя нарязаното на средно големи парчета свинско месо.
Задушават се за кратко, след което се прибавят нарязаният на дребно зелен лук, на полумесеци стар лук и моркови на пръчици.
Ястието със свинско се разбърква периодично, поръсва се със сол на вкус, добавят се подправките и се налива зеленчуков бульон.
Слага се една цяла глава чесън, тиганът се похлупва с капак, а температурата на котлона се намалява.
Месото и зеленчуците се готвят под капак около 30 минути. През това време в тенджера с подсолена вода се сварява ориза.
След като свинското месо се сготви, към него се прибавя свареният ориз. Ястието от ориз със свинско се разбърква и е готово за сервиране.
Вкусен ориз със свинско, който може да сервирате със салата без месо.