Свинско с къри и ориз

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свинско с къри и ориз
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Свинското с ориз е от най-любимите ни, но това е е просто великолепно и трябва да го опитате на всяка цена"

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 г
  • олио - 50 мл
  • подправка за месо - 1 ч.л.
  • черен пипер - пожелание
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч. гореща
  • масло - 25 г
  • къри - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо измиваме добре и нарязваме на жулиени.

В тиган сгорещяваме олиото, добавяме месото, нарязания на ситно лук, чушката, обеления домат, черния пипер, подправката за месо и запържваме всичко за около 10-15 минути.

Добавяме 1 чаена чаша вода и поставяме капака на тигана, за да се задушат.

Оставяме така до пълната им готовност.

През това време си приготвяме ориза.

Поставяме тенджера върху котлон, прибавяме парчето масло и щом се разтопи прибавяме ориза.

Разбъркваме внимателно, добавяме и горещата вода, кърито, солта и черен пипер.

Оставяме така до пълната му готовност, като намаляваме котлона на по-слаб огън.

Сервираме ориза в половината чиния, а от другата половина поставяме парченцата свинско месо.

Можем и да сервираме смесени заедно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: