Начин на приготвяне
Свинското месо измиваме добре и нарязваме на жулиени.
В тиган сгорещяваме олиото, добавяме месото, нарязания на ситно лук, чушката, обеления домат, черния пипер, подправката за месо и запържваме всичко за около 10-15 минути.
Добавяме 1 чаена чаша вода и поставяме капака на тигана, за да се задушат.
Оставяме така до пълната им готовност.
През това време си приготвяме ориза.
Поставяме тенджера върху котлон, прибавяме парчето масло и щом се разтопи прибавяме ориза.
Разбъркваме внимателно, добавяме и горещата вода, кърито, солта и черен пипер.
Оставяме така до пълната му готовност, като намаляваме котлона на по-слаб огън.
Сервираме ориза в половината чиния, а от другата половина поставяме парченцата свинско месо.
Можем и да сервираме смесени заедно.