Супа от леща по манастирски

АнабелАнабел
Ветеран
517
2k
990
209
02/06/2020
"Супа от леща по манастирски - купичка радост "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо155
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • леща - 300 г
  • праз - 1 стрък (или зелен лук)
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • смлени домати - 1/2 к.ч.
  • чубрица - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет
  • пресен магданоз - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и слага в тенджера с подсолена вода. Към нея се прибавят нарязаните на не много дребно морков и праз лук.

Поради липса на праз лук, аз го замених с няколко стръка зелен. Добавят се олио и червен пипер, след което лещата се слага на котлона да се вари.

Готви се около 20 минути и когато е почти готова лещената супа, се прибавят смлените домати, а малко след това чубрицата и нарязаният на ситно чесън.

Готовата постна леща се сервира, поръсена нарязан на дребно магданоз и оцет за подкиселяване.

Супа от леща по манастирски сервираме с хляб без мая.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар